Back to top

Reus Energia començarà a abastir els equipaments municipals al novembre

En aquest primer any, el govern calcula estalviar entre 80 mil i 90 mil euros, que amb el temps s'incrementaran

Des del desembre passat que Reus Energia ja opera al mercat elèctric com a comercialitzadora, però no serà fins aquest pròxim mes de novembre quan els equipaments municipals de la ciutat podran començar a abastir-se d'aquesta companyia elèctrica municipal.

El passat divendres, en Junta de Govern, es va aprovar l'acord que regula la relació i s'estipula els preus de compravenda de l'energia que té actualment l'Ajuntament amb l'operadora privada i es començarà a fer el traspàs d'unes 600 pòlisses cap a Reus Energia. Un cop fet aquest traspàs, Reus Energia ja podrà començar a proveir d'energia el consistori.

En un començament, però, aquesta energia provindrà en part del mercat regulat perquè l'empresa municipal encara no té prou producció per poder subministrar el 100% de l'energia que es necessita en l'àmbit municipal. Així doncs, els primers anys, un 20% serà de producció pròpia i el 80% restant s'haurà d'agafar del mercat.

Anar més enllà

L'objectiu és, en un futur pròxim, que Reus Energia pugui subministrar també a les llars i comerços reusencs, no amb comptadors de llum sinó amb els autoconsums compartits a través de les illes energètiques.

Pel que fa a les comunitats energètiques, tant la d'AgroReus com la del Barri Gaudí estan en desplegament i en els mesos vinents ja estaran operatives. De fet, la d'AgroReus es preveu que sigui una de les comunitats més grans de l'Estat Espanyol pel que fa a inversió, produirà 5.500 megawatts l'any i abastirà també a empreses privades que formen part del hòlding empresarial.

Paraules clau:

Notícies relacionades