Back to top

Reus ja compta amb un 25% de la nova flota de vehicles de la neteja

La inversió total en el servei de neteja és de 10,6 milions d'euros i el nou servei de recollida de residus i neteja viària serà més eficient i flexible, més proper a la ciutadania, i adaptat a les característiques de cada barri de la ciutat.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer; el regidor de Desenvolupament Urbà i Via Pública, Hipòlit Monseny; i el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, han presentat els nous vehicles del servei de neteja viària i recollida de residus, que, d'acord amb el calendari fixat, comencen a arribar abans de final d'any i es posaran en servei de manera imminent. El servei, segons la planificació prevista, s'està posant en marxa de manera progressiva.

L'Ajuntament inclourà els nous vehicles a la Cavalcada de Reis, amb l'objectiu de donar a conèixer els nous models i la nova imatge corporativa del servei a la ciutadania. El servei disposa ja de vehicles auxiliars, escombradores baldejadores elèctriques, escombradores duals i escombradores sobre camió. El parc total de maquinària previst en el contracte serà la següent:

 • 1 turisme
 • 35 vehicles auxiliars
 • 5 furgonetes
 • 17 camions de recollida
 • 19 escombradores
 • 4 furgons hidronetejadors
 • 6 recol·lectors de càrrega lateral
 • 17 vehicles per a les tasques de reg

La inversió en maquinària és de 5,4 milions d’euros per la neteja viària i de 5,1 milions per la recollida de residus; el que suma, tenint en compte els mitjans comuns, un total de 10,6 milions.

El nou contracte aposta per la millora de la qualitat ambiental, ja amb la renovació de la maquinària amb l’adquisició de vehicles menys contaminants.

El nou servei de recollida de residus i neteja viària serà més eficient i flexible, més proper a la ciutadania, i adaptat a les característiques de cada barri de la ciutat. Un servei adaptable als canvis durant els 10 anys de vigència del contracte, i prioritzarà el mínim impacte ambiental, gràcies a un parc mòbil i una maquinària més sostenibles i a l’adopció de tecnologies més netes.

L’objectiu de reduir l’impacte ambiental s’assoleix amb les mesures següents:

 • La flota comptarà amb els següents vehicles elèctrics: 1 turisme, 35 vehicles auxiliars, (15 amb equips hidronetejadors), i 5 furgonetes.
 • En el cas dels 17 camions de recollida, s’ha optat per adquirir vehicles propulsats per gas natural en substitució dels motors de combustió tradicionals, com que no disposen de versions elèctriques, que encara estan en fase de desenvolupament.
 • També s’aporten 19 escombradores (2 elèctriques; i 2 de gas), que redueixen la potència sonora durant les tasques d’escombrat; 4 furgons hidronetejadors insonoritzats; i  6 recol·lectors de càrrega lateral.
 • Pel que fa a la gestió i l’ús eficient de l’aigua, els 17 vehicles que duen a terme les tasques de reg a pressió (fregadores, baldejadores i equips hidronetejadors), disposen d’elements que redueixen dràsticament l’ús d’aigua, sense perdre eficàcia en la neteja, instal·lant per exemple, bombes de major pressió i menor cabal.

Canvis en la gestió

vehicles neteja viària reus

L'alcalde ha estat acompanyat en la presentació dels vehicles dels nous vehicles del regidor de Desenvolupament Urbà i Via Pública, Hipòlit Monseny; i del regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, amb l'objectiu de fer visible els canvis en la gestió del servei. Rubio assumeix les tasques de gestió de la recollida, la distribució dels contenidors, i la inspecció; així com la millora del pla de recollida comercial; mentre que Monseny manté la resta d’atribucions.

Paraules clau:

Notícies relacionades