Back to top

Reus manté el tancament provisional de les Escoles Bressol Municipals

Aquesta decisió s'ha pres tenint en compte que les Escoles Bressol Municipals desenvolupen una tasca educativa que les condicions provocades per la pandèmia de la COVID19 no permeten de reprendre en aquest curs escolar
escola bressol

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Reus ha decidit mantenir el tancament provisional de les Escoles Bressol Municipals per a totes les franges d’edat i preparar la reobertura de cara el curs vinent per tal de garantir la seguretat i la salut dels infants i les seves famílies.

La decisió ve avalada per la consulta feta a les famílies susceptibles de poder ac cedir al servei i és que només un 5,6% s’acollirien al servei durant el mes de juny i, un 21,93%, els mesos de juny i juliol.

La regidoria ha pres la decisió tenint en compte que, les Escoles Bressol Municipals desenvolupen una tasca educativa que les condicions provocades per la pandèmia de la COVID19 no permeten de reprendre en aquest curs escolar ni continuar amb el projecte pedagògic que estava previst.

En termes de foment de la socialització dels infants resulta inviable segons les necessitats de distanciament que marquen les instruccions sanitàries.

La Generalitat de Catalunya, en les seves instruccions en relació a l’obertura de centres educatius en la Fase 2 de desescalada, feia referència a les escoles bressol en el sentit que, si els titulars de les mateixes ho consideraven adequat, n’autoritzava la reobertura, excepte pels infants d’entre 0 i 12 mesos.

Consulta a les famílies

Les Escoles Bressol Municipals proporcionen també un servei comunitari en atenció a les situacions laborals dels progenitors dels infants i, malgrat que l’horari previst de forma genèrica per a l’obertura seria de 9:00 h a 13:00 h i que, per tant, tampoc permetria cobrir totalment la major part de necessitats de conciliació, des de la Regidoria d’Educació s’ha volgut dur a terme una consulta a les famílies.

Tot i que, des de l’anunci de la possible reobertura dels centres cap família havia fet la demanda formal del servei, s’ha establert un sondeig per via telefònica i per correu electrònic.

272 famílies no desitjen la represa del servei

De les 424 famílies consultades susceptibles de poder accedir al servei (excloses per quedar fora de la normativa les famílies de l’Aula de 0-1 any) s’han rebut 365 respostes. 272 famílies no desitjaven la represa del servei i mostraven la seva intenció de no reincorporar-se en cas de reobertura. En total, 24 famílies estarien interessades en fer ús del servei només durant el més de juny, i 69 famílies farien ús del servei els mesos de juny i juliol. Per tant, tan sols un 5,6% de les famílies necessitarien el servei només el mes de juny, i un 21,93%, els mesos de juny i juliol.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades