Back to top

El risc de patir càncer augmenta a les zones urbanes del Camp de Tarragona

El modus vivendi a les grans ciutats és un factor de risc. En poblacions de més de 50.000 habitants hi ha un 26% més de possibilitats en homes i un 15% en dones de tenir aquesta malaltia.

El Servei d'Epidemiologia i Prevenció del Càncer de l'Hospital Sant Joan de Reus ha presentat aquest dilluns el mapa del càncer a Tarragona 2000 - 2014. Una radiografia de la incidència d'aquesta malaltia a les comarques del Camp i les Terres de l'Ebre que demostra que en grans ciutats hi ha més possibilitats de patir càncer per culpa de l'estil de vida. Factors més associats a la vida urbana i industrial, com el tabaquisme, el consum d'alcohol, la mala alimentació, el sobrepès i també una majora contaminació, en són els principals responsables. 

Concretament, i segons aquests estudis, el càncer té un 26% més d'incidència en homes i un 15% en dones en ciutats de més de 50.000 habitants en relació amb les que tenen menys de 2.500. Això és així sobretot en tumors associats a una vida urbana i industrial. 

Les previsions pel 2022

Segons els experts, aquest any es preveu diagnosticar unes 5.000 persones de càncer, 3.000 d'elles homes i la resta dones. Per tipologies, el de còlon i recte és el més freqüent, seguit pel de mama i el de pulmó. Aquest darrer ha crescut exponencialment els darrers anys per culpa de l'increment de dones que fuma. 

La taxa de supervivència se situa al 56% en el cas dels homes i al 64% en el cas de les dones. A més, la incidència en homes ha començat a caure, concretament, un 0,8%. 

Consulta tot l'estudi

Paraules clau:

Notícies relacionades