Back to top

Riudecanyes i Duesaigües, en fase d'emergència per la sequera

Els habitants d'aquests dos municipis només podran consumir un màxim de 200 litres per dia.

L'ACA, l'Agència Catalana de l'Aigua, ha anunciat l'entrada en fase d'emergència de 24 municipis que depenen de l'embassament de Riudecanyes i l'aqüífer del Fluvià Muga, després que s'hagin esgotat totes les reserves d'aigua per la falta de pluja que portem arrossegant l'últim any.

En el cas del nostre territori, aquesta mesura afecta els municipis de Riudecanyes i Duesaigües. Amb aquesta entrada en emergència a partir de què es publiqui la resolució del Diari Oficial de la Generalitat, previst per la setmana vinent, els habitants d'aquests dos municipis només podran consumir un màxim de 200 litres per dia.

Amb aquesta mesura també se suprimeix el reg agrícola i es redueix un 25% els consums d'aigua dels usuaris industrials i d'aigua en els usos recreatius. A més, es prohibeix l'ús d'aigua per al reg de jardins i zones verdes, tant públics com privats, així com l'ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i piscines d'aigua dolça.

Aquestes mesures són obligatòries, però més enllà d'això, les administracions locals, a través dels seus plans d'emergència, poden establir algunes limitacions o prohibicions addicionals a l'ús de l'aigua en instal·lacions esportives i en espais lúdics.

Paraules clau:

Notícies relacionades