Back to top

S'afegeix una nova vacuna al calendari de vacunacions

Fins ara no estava inclosa entre les vacunes finançades públicament a Catalunya.

El Departament de Salut ha acordat incloure una partida als pressupostos per ampliar el tipus de les vacunes gratuïtes contra el meningococ a partir de l’any vinent. Serà, en concret, la vacuna que protegeix del meningococ de tipus B, que fins ara no estava inclosa entre les vacunes finançades públicament a Catalunya.

Any vinent

Aquesta decisió serà anunciada al Consell assessor de vacunacions i des de Salut es farà una ordre per a la seva introducció l'any vinent al calendari vacunal.

En l’actualitat, la taxa d’incidència de la malaltia a Catalunya és molt baixa, concretament de 0,5 casos per cada 100.000 habitants. L’any passat, el 2020, es van registrar 30 casos confirmats de malaltia meningocòccia a Catalunya, una xifra que aquest 2021, en dades provisionals, ha baixat fins als 7 casos.

Gratuïta i no obligatòria

El primer calendari vacunal es va fer a començaments de 1980 i amb aquella pauta es donava protecció contra set malalties; des de llavors s’ha anat actualitzant periòdicament fins a les quinze actuals. Les vacunes a Catalunya no són obligatòries però és important que tots els infants i adults estiguin vacunats per evitar-ne les malalties i/o les seves complicacions. Les incloses al calendari vacunal s’administren gratuïtament als centres vacunals.

El calendari inclou les vacunes més adequades en el moment més adient. Són les que eviten les malalties més freqüents i/o greus, les que són més efectives i segures, i les més adients per al nostre entorn.

Paraules clau:

Notícies relacionades