Back to top

Gairebé 100.000 persones del Camp cridades a vacunar-se per partida doble

El 25 d'octubre va començar la campanya de la grip per als majors de 70 anys, una vacuna que es va començar a subministrar al mateix temps que la dosi de reforç de la covid-19 en aquesta franja d'edat

Prop de 100.000 persones majors de 70 anys ja han estat cridades a vacunar-se, tant de la tercera dosi de la covid-19 com de la grip al Camp de Tarragona. Una campanya simultània d'ambdues vacunes que va donar el tret de sortida la setmana passada i que coincideix en el temps amb una clara millora dels indicatius de la pandèmia. De moment, la resposta està sent positiva i s'està seguint un bon ritme de vacunació.

A l'àrea bàsica de salut del CAP Marià Fortuny de Reus, per exemple, hi ha unes 3.000 persones majors de 70 anys cridades a vacunar-se amb la tercera dosi de recordatori, tot i que algunes encara hauran d'esperar unes setmanes, a què es compleixin els sis mesos des que van rebre la segona.

vacuna cimir


Segons expliquen els responsables mèdics del punt de vacunació del Centre de la Imatge de Mas Iglésias de Reus, de moment la població cridada a vacunar-se està responent prou bé i la majoria, tret d'algun cas puntual, es posa totes dues vacunes, la de la grip i la tercera dosi de la Covid-19 sense problemes.

Diferents perfils de vacunació

El fet d'oferir la possibilitat de vacunar-se de totes dues malalties a la vegada, també està provocant que ciutadans que mai s'havien vacunat de la grip, enguany si ho estan fent arran de la pandèmia.

vacuna cimir


Avui dia, a més, el CIMIR continua rebent gent que encara no té cap vacuna contra la covid. La majoria responen a tres perfils molt concrets: gent gran que han patit la covid i encara arrosseguen algunes seqüeles, molta gent jove que vol comptar amb la pauta completa per poder accedir als espais reglats d'oci nocturn i molts escèptics que no confiaven en un inici en el vaccí i ara han decidit fer el pas.

Paraules clau:

Notícies relacionades