Back to top

Sergi Méndez, escollit per Esquerra per presidir el Consell Comarcal del Priorat

En una comarca on només la capital, Falset, supera els mil habitants, l'ens supramunicipal juga un paper essencial: el nou govern del Consell Comarcal es marca com a prioritats les polítiques d'habitatge, la promoció econòmica i recuperar la sobirania energètica i de recursos, posant especialment esforços en la gestió de l'aigua.

Esquerra Republicana governarà, amb una sòlida majoria de 13 dels 19 representants, el Consell Comarcal del Priorat. L'alcalde d'Ulldemolins, Sergi Méndez, ha estat l'escollit per liderar l'ens supramunicipal durant els quatre pròxims anys i destaca la importància d'un organisme com el Consell per garantir polítiques bàsiques com la mobilitat o els serveis socials, o d'altres que s'han agreujat en els darrers anys com l'accés a l'habitatge, en una comarca que se situa entorn els 10.000 habitants repartits en 23 municipis.

Des del nou govern del Consell Comarcal també remarquen la necessitat de continuar treballant en la promoció i en el reconeixement del paisatge i les activitats econòmiques que el conformen, principalment la vitivinicultura, com a motor però també com a reclam turístic, per dinamitzar i atraure nous habitants a la comarca.

Una promoció, la turística, que es troba en un moment idoni per fer passes endavant, amb representants del Priorat ocupant càrrecs importants d'aquest àmbit: Carles Brull, alcalde de Falset, al capdavant del Patronat de Turisme de la Diputació, i Marta Domènech, directora general de Turisme de la Generalitat.

Tot plegat, però, passa per la capacitat d'incidència que puguin arribar a tenir les administracions locals i el Consell Comarcal del Priorat en recuperar la gestió d'elements bàsics com la sobirania energètica i, especialment, la de l'aigua, en una lluita que fa anys que arrossega la comarca.

Méndez, en declaracions a Canal Reus, es mostra amb la voluntat de ser un president propositiu i amb la intenció diu, d'apropar postures, en qüestions que històricament, han generat confrontació, com la mateixa gestió de l'aigua del Siurana o la manca de recursos econòmics destinats al Priorat per part d'administracions superiors.

Paraules clau:

Notícies relacionades