Back to top

El tàndem Esquerra-Junts cau deu punts respecte al 2019

Ambdós partits havien plantejat la campanya amb un objectiu clar: assolir l'alcaldia. La baixa participació i l'actual situació post procés, han afectat de ple a les aspiracions d'ERC i Junts.

Tot i no treure mals resultats, Esquerra i Junts han perdut les municipals a Reus. Comencem pel partit republicà, que ha plantejat una campanya amb el repte d'incrementar els regidors (aspiraven a tenir entre 8 i 9 regidors) i assolir l'alcaldia. Una situació que s'ha quedat lluny amb els cinc regidors que han obtingut, malgrat que aquest és el segon millor registre en unes municipals pels republicans. ERC ha perdut un regidor -Òscar Subirats es queda fora del consistori- i gairebé 2.000 vots en comparació al 2019.

Eufòria a Junts

D'altra banda, Junts també ha perdut l'alcaldia en aquests comicis, tot i que l'ambient a la seu electoral era d'eufòria. Estava clar que el pas al costat de l'alcalde Carles Pellicer podia afectar els resultats de la cap de llista Teresa Pallarès, un fet que evidencia el pes polític de l'actual batlle. Junts ha perdut dos regidors i més de 4.000 vots respecte als comicis locals de fa quatre anys. Amb tot, els resultats tenen moltes lectures, i una d'elles és que han sabut aguantar el cop de la marxa de Pellicer.

Paraules clau:

Notícies relacionades