Back to top

Tanquen els accessos al Parc Natural del Montsant per risc d'incendi

Els Agents Rurals demanen extremar les precaucions davant l’extrem perill d’incendi forestal

Davant l’increment del perill d’incendi forestal, aquest divendres 12 d’agost a les 00.00 hores, s’ha activat el nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim del pla operatiu, a 14 municipis del Priorat. Els Agents Rurals també han tancat els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant.

Es demana a la ciutadania extremar les precaucions davant aquest episodi de perill extrem d’incendi, causat per l'increment de la temperatura i un descens de les humitats, que previsiblement pot arribar al seu punt crític el pròxim dissabte i allargar-se fins diumenge.

Pla Alfa dia 12 agost 2022

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal, i també queden aturats els treballs forestals i la caça en els municipis afectats. 

El cos d’Agents Rurals recorda que el 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències, accidents o inclús per intencionalitat. I demana tenir present que està totalment prohibit fer foc de qualsevol mena en zones forestals i el seu entorn, així com llençar burilles des del vehicle.

Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en fase de Prealerta el Pla d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT i fa una crida a la ciutadania perquè extremi les precaucions per no incrementar el risc d'incendi forestal davant l'avís de calor i l'increment de risc d'incendi.

  • No llencis burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.
  • No llencis coets o petards en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc ni a menys de 500 metres de zones boscoses.
  • No utilitzis barbacoes que no estiguin autoritzades. Aquestes han de ser d'obra i amb mata guspires.
  • Les cremes de residus al jardí estan prohibides, cal portar-los a l'abocador o triturar-los, i en faran compost.
  • No deixis mai escombraries ni deixalles al bosc.
  • Si vas al medi natural amb vehicle particular, aparca bé, sense envair camins i pistes. Cal deixar lliures les vies d’accés perquè hi puguin circular els vehicles d’emergència si fos necessari. 

Paraules clau:

Notícies relacionades