Back to top

De tapiar a rehabilitar: unes 250 noves famílies arriben al barri del Carme

La degradació de moltes cases unifamiliars va comportar molts problemes de convivència al barri del Carme, però ara, amb la rehabilitació i adequació de gairebé un centenar de cases que es trobaven abandonades o en molt mal estat, han facilitat l'arribada de més de 250 famílies al barri.

Quatre anys després de començar a tapiar cases, el dia a dia del barri del Carme ha canviat gairebé 180 graus. És el que expliquen els membres de l'Associació de Veïns de l'Harmonia del Carme, que en durant aquest temps han treballat incansablement per revertir la situació a la zona: abans, gairebé diàriament, es produïa una ocupació violenta d'algun dels immobles el barri, molt degradat i amb moltes cases buides i abandonades o en molt mal estat.

Algunes ocupacions, com expliquen des de l'Associació eren per necessitat, i els veïns van decidir ajudar a aquestes famílies, però d'altres ocupacions van provocar molts problemes de convivència, amb venda de droga, llançament de brossa a la via pública i amenaces als veïns. Va ser llavors, quan des de l'Associació del Carme van organitzar-se per tapiar aquestes cases conflictives que, ara, anys després, han canviat de propietari, s'estan reformant i portaran noves famílies al barri.

Els veïns n'estaven farts

De fet, els veïns i veïnes del barri van arribar a tapiar més d'una vuitantena d'immobles. Unes accions que van anar acompanyades de contactes amb els propietaris, immobiliàries, promotores i fins i tot, persones a títol individual, disposades a reformar aquests immobles per establir-s'hi o posar-los de nou al mercat. Tot plegat ha facilitat l'arribada de gairebé 250 noves famílies a la zona.

En les darreres setmanes les obres han continuat iniciant-se a diferents punts del barri, especialment en punts que van ser molt calents com la cantonada del carrer Sant Benet amb el carrer de Sant Francesc o els números 20 i 22 del carrer Alt del Carme.

Aquest aire nou al barri del Carme arriba acompanyat de l'acord entre Generalitat i Ajuntament per construir durant els pròxims anys el desdoblament del CAP de Sant Pere a l'àrea de Sant Benet, un espai que també comptarà amb un nou pàrquing municipal, una plaça i una setantena d'habitatges de protecció oficial i lloguer assequible.

Paraules clau:

Notícies relacionades