Back to top

El teatre musical de petit format va guanyant adeptes

Tanca amb èxit, al Bravium Teatre, tres dies de teatre musical a Reus. La cinquena edició del Reus Teatre Musical ha incrementat de públic i ha fidelitzat el d'altres edicions. Les Artistes Locals, impulsores del festival, creuen que és necessari per donar difusió als muntatges de petit format.
rtm al bravium

Un grup d'alumnes de la Facultat de Filosofia es reuneix per fer un treball d'ètica que els porta a plantejar-se la seva moral, i els límits de l'amor i l'amistat. Aquesta és la trama de "Tot el que no ens vam dir", la representació musical de la companyia Aules que ha servit per tancar el Festival Reus Teatre Musical.

Des de la companyia afirmen que el teatre musical és més costós de producció, perquè uneix tres disciplines: la interpretació, el cant i la dansa. I que, tot i que no és fàcil trobar un circuit on representar-se, hi veuen indicis de millora. Segons Clara Solé, de la companyia Aules, "segons la meva percepció, des de fa uns anyets, a través d'organitzacions com la Federació d'Ateneus o per festivals com el Reus Teatre Musical o altres festivals, hi ha més demanda de teatre musical, sobretot de petit format, i és més fàcil distribuir el teu producte".

Les Artistes Locals, pioneres en impulsar un festival d'aquestes característiques, celebren que el públic ha anat creixent edició rere edició i que s'ha anat fidelitzant.

Malgrat tot, cinc anys després encara hi ha persones que desconeixen l'existència del teatre musical de petit format. Segons la directora del Festival, Georgina Llauradó, "és un format que la gent no coneix, la gent relaciona el musical amb el gran format, i fa falta que això arribi al públic, fa falta donar-li visibilitat, perquè la gent s'acostumi a veure teatre musical de petit format".

A banda del muntatge de clausura, el festival ha programat dues representacions més: "Ventures i desventures d'una actriu de Musicals", protagonitzada per Rita Barber, i "Paquito Forever", amb l'intèrpret Joan Vázquez.

Paraules clau:

Notícies relacionades