Back to top

Torna el Gran Recapte amb donacions econòmiques

La 13a. edició del Gran Recapta s'ha d'adaptar novament a la pandèmia i recull diners en comptes de productes alimentaris. El petit comerç se suma a la campanya.

A les portes del cap de setmana ha arrencat una nova edició del Gran Recapte, una campanya solidària que novament està condicionada per la pandèmia i que, igual que l'any passat, ha hagut de renunciar a recollir directament productes alimentaris per recollir donacions econòmiques. Tot i així, el Banc dels Aliments continua operant amb espècies i no amb diners. I és que intercanvien els diners amb productes de la mateixa botiga o parada. Tot i que l'aportació en diners suposa alguns avantatges, des del Banc d'Aliments afirmen que, "quan puguem recuperarem el format presencial de recollida d'aliments perquè implica més directament la societat".  

El Gran Recapte aporta el 15 o 20% del total d'aliments que distribueixen anualment

Les aportacions econòmiques es poden fer al passar per caixa, mitjançant una aplicació que els botiguers es poden descarregar al mòbil, o a través de bizum. A més dels supermercats i els mercats, enguany s'hi ha afegit el comerç de proximitat. Per tot plegat des del Banc d'Aliments esperen superar la recaptació de l'any passat, que a les comarques de Tarragona va ser de més de 500 mil quilos d'aliments un cop transformats els diners en productes alimentaris. I és que el Gran Recapte suposa un 15 o 20% dels aliments que distribueixen anualment per proveir els més desafavorits.

Paraules clau:

Notícies relacionades