Back to top

'Tot i les vacunes continuarem extremant la precaució'

El departament de Salut està subministrant aquests dies les segones dosis a la gent gran que es troba en una residència. Ara bé, es desconeix com procedir en els casos de nous ingressos.

Tot i les poques dosis de la vacuna que arriben a Catalunya, el cert és que el ritme de vacunació de les persones grans ingressades en residències s'està fent sobre calendari. Aquest dilluns, per exemple, s'han vacunat la setantena d'usuaris i professionals de la residència del Passeig Prim de Reus. El seu director Òscar Llurba assegura que "la vacuna tranquil·litza molt els usuaris" però que tot plegat "no ens ha de fer abaixar la guàrdia". 

De fet, les residències continuaran mantenint tots els protocols que marqui el departament de Salut. Llurba diu que "extremarem les precaucions encara que tinguem tots els usuaris immunitzats". I és que, assegura que l'efectivitat de la vacuna és d'un 90% "i no sabem si tenim el 10% restant entre els nostres usuaris". El que demana el director de la residència del Passeig Prim de Reus és un protocol per tal que els usuaris puguin sortir del centre. 

Què passa amb els nous ingressos?

Les residències no tenen avui en dia una idea clara de com s'hauran de vacunar els nous residents. És a dir, en el cas de la residència del Passeig Prim, tots els usuaris actuals estan vacunats, però si demà n'entrés un de nou, no se sap quan se'l vacunarà. "Sabem que cal aïllar-lo fins que tingui tots els resultats de les proves pertinents, però com que els vials són de sis dosis no portaran una sola vacuna a la residència per atendre'l. Així doncs, caldrà veure com es faran aquestes noves vacunacions". Una situació que Salut està treballant, segons confirmen a Canal Reus fonts del departament. 

Entrevista

Paraules clau:

Notícies relacionades