Back to top

Tot a punt pel Carnaval de Cambrils

El cartell del Carnaval d’enguany és obra de la jove dissenyadora cambrilenca Natàlia Salat.

“Ajornar el Carnaval va ser una decisió difícil, però ha quedat demostrat que va ser una bona mesura”, així ho manifestava el portaveu de La Nit d’Artistes de Cambrils (NAC), Marc Luque en la roda de premsa d’aquest matí.

Per la seva banda l’alcalde Oliver Klein ha destacat la coincidència del fet que al 2020 el darrer acte festiu popular que es va fer amb normalitat a Cambrils va ser el Carnaval i que, precisament ara, el primer acte que es recupera és també el Carnaval.

La roda de premsa ha servit per presentar el cartell del Carnaval 2022, obra de la jove dissenyadora Natàlia Salat Bas, que destaca per l’originalitat en la seva concepció, fugint de la iconografia clàssica del carnaval, i jugant amb l’ambivalència pròpia  d’aquesta celebració,  posant de relleu els elements clàssics que poden configurar una disfressa, com pot ser un pentinat, unes arracades especials, uns bigotis o un barret de mag. 

11 colles

Marc Luque, representant de la NAC, ha explicat que el nombre de colles participants serà d’onze i que la majoria de colles són associacions de pares i mares d’escoles, però que també està oberta la possibilitat de que participi alguna colla vinguda de fora del municipi,  “el fet de celebrar la rua més tard pot ser un estímul per a que ens acompanyin colles de fora de Cambrils”. 

Arribada Rei carnestoltes

El rei carnestoltes i tot el seu seguici arribaran a Cambrils el 18 de març per prendre possessió del mandat i repassar l’actualitat política i social cambrilenca. En aquesta ocasió, la particular paròdia de la Nit d’Artistes canviarà d’escenari i es traslladarà, per primera vegada, al pavelló municipal per poder complir les mesures de prevenció sanitària. La posada en escena serà una mica diferent de la que es feia a la Sala de Plens, però la sàtira respectuosa continuarà sent el fil conductor de l’acte.

Rua de Carnaval

L’endemà, dissabte, es farà la rua de carnaval a la que ja s’han apuntat onze colles, entre les quals n’hi ha que superen el centenar de persones i l’acte final de  l’enterrament de la sardina també canviarà d’ubicació i es farà a la plaça de la Vila el 23 de març. El que no se celebrarà en aquesta edició, serà el Carnaval Infantil.

L’alcalde Oliver Klein ha animat a als cambrilencs i cambrilenques i a tothom de les poblacions veïnes  a gaudir del nostre carnaval però “fent-ho amb precaució i respecte per les mesures sanitàries encara vigents”.

Paraules clau:

Notícies relacionades