Back to top

El Trapezi: 25 anys de relació d'amor entre Reus i el circ

Aquest any la fira del circ de Catalunya arriba a la 26a edició. Un esdeveniment que recupera la normalitat prepandèmica amb una seixantena d'espectacles protagonitzats per una quinzena de companyies

La relació d'amor entre Reus i el circ s'explica, durant el darrer quart de segle, per la ingent tasca de divulgació que ha fet el Trapezi. Una fira per a companyies i programadors que ha acabat superant totes les previsions i que és, des dels primers anys, el principal esdeveniment cultural de la ciutat. 

En una època en la qual Reus era considerada una ciutat de festivals, el Trapezi va saber aconseguir pressupost suficient per aixecar espectacles inversemblants. Especialment recordat és l'home que va creuar la plaça del Mercadal fent equilibris sobre una corda a quinze metres d'alçada. O també un trapezi que sobrevolava el centre de Reus penjat d'un globus. O el meravellós espectacle d'una orquestra penjant i movent-se poèticament al ritme de la música.

Tot plegat ha permès a la ciutadania anar incrementant el seu criteri sobre el circ. Sense voler-ho, el reusenc és un públic eminentment crític amb els números circenses. Després de més de 25 anys de consciència sobre el Trapezi, s'és molt conscient de quan un espectacle es queda a les portes de l'èxit o de quan s'és davant d'una autèntica joia. 

Trapezi amb total normalitat

Aquest dimecres arrenca la fira del circ de Catalunya, el Trapezi de Reus. Seixanta espectacles que es representaran en diversos espais de la ciutat i que protagonitzen una quinzena de companyies. Destaca el Cabaret, la major producció pròpia del festival, però també dos espectacles de gran format que es fan a la plaça de la Llibertat i a la plaça del Mercadal. Com sempre, les petites joies són aquelles que es descobreixen amb el programa a la mà. Benvinguts al circ. 

Paraules clau:

Notícies relacionades