Back to top

El tren-tramvia del Camp de Tarragona comença a veure la llum

Es tracta d'un projecte històric que ara s'ha posat en informació pública. Connectarà Reus amb les principals ciutats del territori i, a la llarga, es convertirà en una mena de metro.

El tren-tramvia del Camp de Tarragona és un d'aquells projectes que fa anys que es remenen entre despatxos. Finalment, comença a veure la llum, ja que el departament de Territori i Sostenibilitat ja ha posat a informació pública l'estudi de la primera fase de la infraestructura. Es tracta d'un mitjà de transport lleuger, per vies ferroviàries, que connectarà Cambrils, Salou, Vila-seca, Tarragona i que també arribarà a Reus. 

Aquesta primera fase té un pressupost de 160 milions d'euros. Es connectarà Cambrils i Salou a través del corredor que ha quedat en desús amb l'entrada en funcionament del Corredor del Mediterrani. Es construirà la via que connectarà amb Vila-seca i que, des d'allà, permetrà arribar a Tarragona i Reus a través de l'actual xarxa. En total es parla de més de 45 quilòmetres de connexió i al voltant de 30 estacions. De fet, se n'hauran de construir de noves, a l'eix de la T-11 i a la Canonja. 

Un cop enllestida la primera fase, el que es preveu és connectar el tren-tramvia als barris de Tarragona i al Campus de Sescelades. En el cas de Reus es connectaria amb el Passeig Prim i també amb el Campus Bellissens. A les dues grans ciutats la penetració es faria com si d'un metro es tractés. Més endavant, en futures fases, es connectaria l'Aeroport de Reus, les Gavarres i altres barris de Tarragona. 

Paraules clau:

Notícies relacionades