Back to top

Tret de sortida a un nou curs de Formació Professional i Batxillerat

Més de 16.000 estudiants de les comarques tarragonines han iniciat aquest dimarts un nou curs. Hem visitat l'Institut Baix Camp, el més gran de la demarcació de Tarragona, que avui ha acollit prop de 1.200 alumnes dels estudis postobligatoris.

Moviment als passadissos, retrobaments amb els companys i nervis. Aquest és l'ambient que s'ha viscut aquest dimarts en molts instituts del territori amb l'inici de curs de Formació Professional i Batxillerat. El passat 6 de setembre ho feia la primària i els cursos d'Educació Secundària Obligatòria, però ara és el torn dels estudis postobligatoris. D'aquesta manera, més de 16.000 estudiants de la demarcació de Tarragona han iniciat un nou curs, de fet això suposa un 11% més en les matrícules d'aquests estudis.

L'institut Baix Camp és el centre que acull més alumnes de tota la demarcació de Tarragona, amb els cursos d'E.S.O, Batxillerat i FP, tenen més de 1.800 estudiants. Molts d'ells és la primera vegada que van en aquest centre per iniciar uns estudis nous. D'altres els hi queda l'últim any i encaren el curs amb ganes per tal de finalitzar-los i entrar en el món laboral.

Pel que fa al professorat, destaquen que "cada curs és una etapa nova", i malgrat que al centre no hi ha cap novetat destacable, sí que hi ha reptes nous. En aquest sentit, Josep Lluís Queralt, director de l'Institut Baix Camp, explica: "s'estan aplicant la LOMLOE als estudis més competencials i aquest any començarem a treballar la nova llei de Formació Professional per aplicar-la de cara al curs vinent".

Paraules clau:

Notícies relacionades