Back to top

El TSJC confirma la investigació sobre l'etiquetatge fraudulent d'ampolles de vi

El cas el porta el jutjat d'instrucció número 3 de Reus i investiga una presumpta falsificació en ampolles de vi de les DO Priorat, Montsant i Terra Alta.

El jutjat d’instrucció 3 de Reus té oberta una causa pels delictes de falsificació, estafa i introducció al mercat d’una denominació d’origen, en relació a una denúncia presentada per una possible falsificació en l’etiquetatge d’ampolles de vi amb denominació d’origen. 

Tal i com va avançar Canal Reus, la denúncia es va presentar de forma conjunta pels Consells Reguladors de la Denominació d’Origen del Priorat, Montsant i Terra Alta, el passat mes de juliol. El jutjat va acordar, en el marc de la investigació, l’entrada i registre a una empresa vitivinícola a les Borges del Camp, on es van confiscar un gran volum d’ampolles amb suposat etiquetatge fals.

La investigació segueix oberta i de moment no hi ha cap persona amb la condició d’investigat.

Unitat contra el frau

Aquesta comunicació del TSJC ha coincidit amb un comunicat de les denominacions d'origen que van presentar la denúncia. Asseguren que van detectar anomalies en vins embotellats i comercialitzats per part de l’empresa Reserva de la Tierra i altres empreses del mateix grup, així com discordances en l’etiquetatge dels precintes de garantia, fets que podrien apuntar a la comissió d’un presumpte frau constitutiu de diferents infraccions penals.

Segons diuen, "les irregularitats són tan greus que van haver de ser posades en coneixement dels Mossos d’Esquadra, en forma de denúncia conjunta, el passat mes de juliol, complint amb l’obligació d’una denominació d’origen de defensa i protecció dels interessos dels elaboradors inscrits a la mateixa". Per últim garanteixen als seus consumidors i consumidores que les marques que hi són emparades segueixen els principis de qualitat, bones pràctiques i d’origen. 

Paraules clau:

Notícies relacionades