Back to top

El turisme del Camp de Tarragona recupera el múscul prepandèmic

El sector turístic valora molt positivament els resultats provisionals de la temporada turística estival, amb xifres de pernoctacions bastant similars a les que es registraven abans de la pandèmia.

Finalment, ha estat la temporada de la recuperació turística a casa nostra. El sector es mostra satisfet amb les xifres de visitants i pernoctacions un cop superats els mesos més forts de la temporada, en un any bastant similar a 2019, el darrer abans de la pandèmia. Celebren que també s'hagi recuperat el públic internacional tot i que reconeixen que la consolidació del turista nacional i fins i tot, de proximitat, ha estat un dels efectes que encara perduren de la pandèmia.

Satisfacció tant a la costa com a l'interior. A la costa, el mercat internacional ha tornat a agafar el pes que tenia el 2019, malgrat haver perdut una gran part del visitant rus a causa de la guerra amb Ucraïna.

A l'oferta turística d'interior, molt sol·licitada durant aquests darrers dos anys per la seva poca massificació i un entorn natural, característiques compatibles amb la COVID-19, també han recuperat al públic internacional i es mostren satisfets de la fidelització de clients.

Des de la Costa Daurada i l'interior del Camp de Tarragona reconeixen que l'oferta entre totes dues zones cada cop és més complementària, amb públic que combina l'estança a primera línia de mar i visites culturals a l'interior i a l'inrevés.

Dificultats per trobar personal qualificat 

Els representants de la Federació d'Empresaris de l'Hostaleria i Turisme de Tarragona i de Priorat Enoturisme, que han passat aquest dimecres per La Comarcal de Canal Reus han volgut remarcar les dificultats que s'està trobant el sector a l'hora de trobar personal, sobretot qualificat, des que va acabar la pandèmia.

Apunten que l'aturada pandèmica ha fet canviar els hàbits i les prioritats de molts treballadors, que prefereixen en molts casos no assumir els condicionants horaris que comporta treballar en l'hostaleria i la restauració.

Paraules clau:

Notícies relacionades