Back to top

El turisme d'interior, tampoc assoleix les previsions

El mes de juliol ha estat tranquil i sense aglomeracions a l'interior, però s'espera que el volum d'ocupació incrementi durant el mes d'agost

"Un estiu intens, optimista i positiu, sense aglomeracions ni multituds". Així descriu aquests últims mesos Mireia Sans, directora de Càmping Prades. I és que les xifres tant a costa com a l'interior no estàn sent com s'esperaven. Al contrari de les previsions que es feien al mes de gener, on s'esperava un estiu de màximes ocupacions, en el que portem de mesos de calor les ocupacions estan sent molt més moderades.

A l'interior el públic més habitual és el català i el nacional. Enguany, aquests públics han apostat molt més per anar cap a l'exterior i el sector creu que aquest pot haver sigut un dels motius de la devallada del mes de juliol. A més, a l'interior també es repeteix un patró que està sent molt habitual a la costa: les reserves d'última hora.

Tot i això, el mes d'agost es veu amb optimisme i bones perspectives. El sector creu que s'assoliràn ocupacions similars a les del 2019, elevades i molt satisfactories.

Amb tot, des de l'Associació Hotelera de la Província de Tarragona, no creuen que aquesta davallada tingui una causa única i atribueixen diversos factors per explicar aquest fenomen com pot ser la disminució del turisme de proximitat, la inflació o l'arribada de menys turisme internacional.

Paraules clau:

Notícies relacionades