Back to top

UGT i CCOO reivindiquen millores per combatre la bretxa de gènere en l'àmbit laboral

Malgrat els avenços en mesures laborals i retributives asseguren que encara perdura la divisió sexual del treball.

Catalunya segueix per sobre de la mitjana de tot l'estat pel que fa a la bretxa de gènere en l'àmbit laboral. Així ho han constat la Unió General de Treballadors i Comissions Obreres a Tarragona on també han explicat que, malgrat els avenços en mesures laborals i retribuitives encara perdura la divisió sexual del treball. La reforma laboral, la pujada del sou mínim interprofesional i l'extenció dels plans d'igualtat a les empreses han estat grans avenços pel que fa a la bretxa de gènere en l'àmbit laboral, però encara queda molta feina a fer.

Com és habitual als voltants del 8 de maig, Els sindicats UGT i Comissions Obreres han presentat les xifres d'aquesta divisió on Catalunya se situa encara per sobre de la mitjana estatal amb més d'un 25%. Amb les dades també es cronifica una tendència any rere any on els sectors més feminitzats tenen més dificultats per apujar els salaris.

Per tot plegat, els sindicats demanen per aquest 8 de març, Dia Internacional de les Dones, que les empreses implementin plena d'igualtat en l'àmbit laboral, fer un seguiment de les empreses que incompleixin la seva obligació en prevenció i lluita contra les violències masclistes així com equiparar de manera plena els drets laborals de les treballadores de la llar amb els de la resta de treballadors i treballadores. Tot plegat entre moltes altres peticions.

8M sindicats


Per últim, des dels sindicats demanen a les administracions que treballin per polítiques d'igualtat durant tot l'any i no només el 8 de març.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades