Back to top

Últim capítol del traspàs de l'Hospital Sant Joan

L'Ajuntament de Reus ha acabat aquest dimecres tots els tràmits administratius per despendre's de l'Hospital Sant Joan. CAT Salut governa des d'avui la gestió i el patrimoni de l'equipament

Després de mesos de reunions, converses i negociacions jurídiques i polítiques, només faltava ratificar els acords i així ha estat. El ple extraordinari d'aquest dimecres ha certificat el traspàs definitiu de l'Hospital Sant Joan a la Generalitat. L'Ajuntament de Reus i la institució autonòmica han posat punt final a un calvari que ha mantingut amb l'ai al cor als treballadors de l'hospital.

Després d'un recés sense fre de l'equipament en l'àmbit econòmic i amb diverses solucions sobre la taula, el batlle Carles Pellicer assegura que, més enllà de perdre la joia de la corona, aquesta acció ha de garantir la viabilitat de l'hospital: "La gestió des de la Generalitat ha de permetre que l'hospital de referència al Camp de Tarragona afronti els reptes de futur amb garanties cap als usuaris i els treballadors".

Retrets de l'oposició

La postura més reticent ha estat la del grup municipal socialista. El PSC ha vist com la gestió de CiU a la Generalitat i l'Ajuntament ha esfondrat un model d'èxit en el qual Reus era la capital sanitària de la Catalunya sud. Andreu Martín, portaveu del principal grup a l'oposició, ha lamentat que Reus ja no tingui "res a dir" sobre la gestió de l'hospital i que s'hagi d'anar a picar a altres portes a partir d'ara

Aquest dimecres s'ha tancat definitivament la carpeta de l'hospital, després de vuit anys de debat sobre el model sanitari a Reus i les Terres de l'Ebre. 

Paraules clau:

Notícies relacionades