Back to top

Una 'performance' recorda les víctimes de violència masclista

La plaça del Mercadal ha estat l'escenari d'una performance de Comerç Solidari de Reus per recordar les dones assassinades per violència masclista

Cada dona voluntària sosté el nom d'una dona assassinada enguany a l'Estat espanyol per violència masclista, i simultàniament, una altra figurant rep una taca vermella a cada nom com a signe de la sang vessada per aquests assassinats. Aquesta ha estat la performance que ha organitzat Comerç Solidari Reus per recordar el dolor provocat per la violència masclista i sensibilitzar la societat i les institucions sobre la necessitat d'erradicar aquesta xacra social. 

Del Mercadal a la Farinera 

Un cop s'ha anomenat a totes les dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles, un centenar, les voluntàries i presents a la plaça del Mercadal s'han desplaçat, cridant lemes feministes i contra les violències de gènere, cap a la plaça de la Farinera, on s'han penjat els noms de les dones assassinades. L'homenatge a les víctimes ha finalitzat amb un vermut solidari i un sorteig de cistelles per recaptar fons per a l'entitat reusenca Heroïnes Anònimes, que des de l'espai de Ca la Conxita fan acompanyament a les dones que pateixen violències masclistes.

Paraules clau:

Notícies relacionades