Back to top

Veïns i botiguers, farts de la inseguretat entorn la Pensió Suiza

En aquest bar-restaurant que també lloga habitacions, s'hi reuneixen i allotgen des de fa temps persones que habitualment consumeixen droga i begudes alcohòliques, produint-se baralles gairebé diàriament. Unes situacions que provoquen inseguretat i presència policial contínua en aquest punt a tocar del centre de la ciutat.

Els problemes de convivència que genera la Pensió Suiza al carrer Ample continuen allargant-se en el temps. Veïns i botiguers de la zona denuncien que una part de la clientela habitual del bar-restaurant i l'allotjament situat a l'inici d'aquest cèntric carrer de la ciutat trafiquen amb droga, la consumeixen i protagonitzen baralles gairebé cada dia, generant inseguretat a tota la zona.

Expliquen que des de l'Ajuntament de Reus són plenament conscients de la situació i que ja hi han contactat en diverses ocasions. Si bé reconeixen que la presència policial ja fa anys que ha augmentat a la zona, afirmen que els problemes continuen. Tot i que durant unes setmanes, el bar-restaurant va haver de tancar per un informe sanitari desfavorable, ja ha tornat a reobrir i les situacions desagradables, asseguren, s'han tornat a produir.


Cal recordar, a més, que aquest establiment es fa servir per part de l'Ajuntament com un allotjament puntual per a persones en situació d'emergència. Un punt que els veïns i propietaris del carrer Ample i de la travessera de Sant Antoni, on també hi ha habitacions de lloguer, no acaben de veure amb bons ulls, ja que asseguren que no és l'ambient més idoni per a aquestes persones en situació de vulnerabilitat.

Intervenció urbanística

A la zona, el consistori hi ha projectat una reforma urbanística en profunditat, que canviarà la fisonomia de la plaça del Pintor Fortuny, part de la plaça de la Llibertat i tot el carrer Ample. Una reforma ben rebuda per gran part dels veïns de la zona, però que veuen insuficient si no se soluciona el que ells mateixos anomenen "punt negre".

Les obres de reforma, de fet, ja han començat per la plaça del Víctor, on habitualment es concentrava part de la clientela de la Fonda Suiza. Durant els mesos d'estiu l'activitat baixa, però veïns, clients i botiguers, pateixen perquè la situació es torni a complicar amb l'inici del curs escolar.

L'Ajuntament afirma que són situacions puntuals

Canal Reus s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament de Reus per conèixer quina és la situació d'aquest establiment. Fonts municipals recorden que la Pensió Suiza és un recurs més dels que té l'Ajuntament de Reus per donar una solució d'allotjament temporal a usuaris derivats dels Serveis Socials. Afirmen però, a diferència dels veïns i botiguers, que els problemes d'incivisme o de seguretat ciutadana que hi ha són puntuals, afegint que la Guàrdia Urbana actua amb contacte directe amb els veïns i coordinació amb els Mossos d'Esquadra.

Pel que fa a l'activitat de bar, confirmen que recentment Salut Pública va fer una inspecció i va requerir a la propietat una sèrie de modificacions per mantenir l'activitat. Unes modificacions que ja han estat executades i, per tant, s'ha permès la reobertura.

Paraules clau:

Notícies relacionades