Back to top

Visita al passeig de la Boca de la Mina en el marc del cicle “L’Estiu de les Entitats”

El cicle "l'Estiu de les Entitats" vol donar a conèixer el patrimoni de la ciutat entre els membres de diverses entitats i associacions de Reus

Un grup de persones vinculades a la Casa Misericòrdia ha participat aquest matí en l'activitat "Redescobrim el passeig de la Boca de la Mina" en el marc de la iniciativa "l'Estiu de les Entitats" que organitza la regidoria de Relacions Cíviques, en col·laboració amb la regidoria de Promoció de Ciutat i l'Agència de Promoció de Ciutat, Reus Promoció. L'activitat ha permès als participants gaudir d'un recorregut guiat, en el que a banda de contemplar la recent remodelació del passeig de la Boca de la Mina, se'ls ha endinsat en un passat ple d'anècdotes i curiositats.

Les activitats de "l'Estiu de les Entitats"

Aquest cicle es realitza per segon any consecutiu per acostar als membres de les entitats i associacions activitats vinculades al patrimoni, la cultura i els actius turístics de Reus i per ajudar-los a crear espais de relació fora dels seus cercles habituals amb el doble propòsit d'enfortir el teixit associatiu i donar a conèixer el patrimoni de la ciutat.

Des que es va iniciar el passat mes de juliol, l'Estiu de les Entitats ha programat 12 activitats i visites que han comptat amb una participació de 117 persones. Les dues activitats que estan tenint més demanda fins al moment són "Redescobrim el Passeig Boca de la Mina" i els tallers "Decora la teva rajola fent servir la trepa" i "Convertim-nos en ebenistes per un dia", que s'organitzen al Gaudí Centre.

Al taller Decora la teva rajola fent servir la trepa es mostra la tècnica de la ceràmica en trepa a partir de motius utilitzats a la Casa Navàs i l'Institut Pere Mata alhora que es descobreixen aquests dos edificis del Reus Modernista. D'altra banda, Convertim-nos en ebenistes per un dia és un taller de marqueteria on es coneix la tècnica que els arquitectes van incorporar en la decoració interior dels edificis modernistes a partir d'un motiu del mobiliari de l'Institut Pere Mata. Els grups són d'un màxim de 10 persones seguint les restriccions sanitàries vigents.

Les activitats no s'aturen

El cicle l'Estiu de les Entitats tindrà continuïtat al llarg del setembre, ja que s'han rebut sol·licituds per part d'algunes entitats per a realitzar més activitats. A més, es mantindrà la resta de l'any sempre que hi hagi entitats interessades. Les entitats interessades a participar es poden adreçar a la regidoria de Relacions Cíviques, al 977 010 029 o escriure un correu a relacionsciviques@reus.cat.

Paraules clau:

Notícies relacionades