Back to top

Xerrades de circulació segura en patinet elèctric als centres cívics

El passat mes de novembre la Guàrdia Urbana va obrir un cicle de xerrades als instituts de secundària, que seguirà amb aquest nou cicle als centres cívics
noticies

La Guàrdia Urbana obre al conjunt de la ciutadania la campanya pedagògica sobre com circular en patinet elèctric de manera segura, que el passat mes de novembre va engegar amb un cicle de xerrades als instituts de secundària.

A partir del dilluns, 17 de febrer, iniciarà un nou cicle de xerrades als centres cívics, amb l'objectiu d'arribar a més públic. Fins ara s'han programat dues sessions: Dilluns 17 de febrer de les 17:00h, al Centre Cívic Llevant i dimarts 25 de febrer a les 18:00h, al Centre Cívic Ponent.

Elevat desconeixement de la normativa

patinet elèctric

El cos de seguretat municipal ha programat la campanya pedagògica davant la detecció d’un elevat desconeixement de les normes d’ús per part dels usuaris; que coincideix amb una important proliferació d’aquesta tipologia de vehicles a la ciutat.

La combinació dels dos factors està generant situacions de risc i d’inseguretat viària en la relació que vianants i patinadors, a les quals la Guàrdia Urbana vol intervenir-hi des de la vessant pedagògica.

A falta d’una normativa estatal clara i específica que reguli la circulació dels patinets elèctrics en entorns urbans, els ajuntaments es veuen obligats a fixar els criteris per garantir la convivència i la seguretat de vianants i patinadors.

L'Ordenança de Civisme de Reus assimila els patinets elèctrics a les bicicletes: ni bicicletes ni patinets elèctrics poden circular per les voreres, i sempre han de fer-ho per calçades, carrils bici senyalitzats i per vies de velocitat 30.

Educació viària

El cicle de xerrades pedagògiques la Guàrdia Urbana es porta als instituts complementa les xerrades d’educació viària que des de fa anys a les escoles i instituts amb l’objectiu promoure la reflexió a l’entorn de la mobilitat segura.

Un total de 4.539 alumnes es van formar el curs passat en mobilitat segura a través dels diferents programes educatius de la Guàrdia Urbana.

Són alumnes d'infantil, primària i secundària, així com d'altres col·lectius, que han participat en diverses activitat relacionades amb la mobilitat segura, i amb les que la Guàrdia Urbana fomenta hàbits correctes en el seu comportament com a vianants, conductors de bicicletes, així com a usuaris de vehicles privats o del transport públic.

Paraules clau:

Notícies relacionades