Back to top

La residència d'Horts de Miró obrirà la segona planta el 2024

L'Ajuntament de Reus ha aprovat l'acord amb la Generalitat que ha de permetre omplir les 58 places de l'equipament, que ara només en té 29 de concertades

En la sessió plenària d'aquest divendres s'ha fet públic que la residència d'Horts de Miró obrirà la segona planta de l'equipament. Fins ara funcionava només a la meitat de la capacitat total, amb 29 places gestionades per la Generalitat, una realitat que, amb tràmits pel mig i en diferents terminis, canviarà els pròxims mesos.

La residència funciona a través d'un conveni entre la Generalitat, responsable de les places, i l'Ajuntament. Al plenari s'han aprovat la pròrroga d'aquest conveni perquè continuï funcionant i, el mes vinent, s'ha d'aprovar l'ampliació per obrir la segona planta. La regidora cap de Serveis a la Persona i Drets Socials, Anabel Martínez, ha explicat "al ple de novembre passarem una addenda per les 29 places que queden per al 2024".

La funerària mancomunada, més a prop

La sessió plenària també ha donat llum verda, novament, a l'inici de l'expedient per crear una funerària mancomunada amb Salou, Vila-seca i Constantí. Els tràmits es van posar en marxa el novembre del 2022, fa gairebé un any, però han patit un entrebanc. La darrera aprovació s'havia de fer per part de tots quatre Ajuntaments en un termini de tres mesos que no es va complir.

Un dels municipis, que no és Reus, però tampoc s'ha concretat, no va aprovar el tràmit dins del temps necessari perquè, segons fonts municipals reusenques, les eleccions generals no els van permetre celebrar el ple on tenien previst fer-ho. Ara s'ha reiniciat novament aquest termini i, per tant, en un màxim de tres mesos s'hauria d'haver aprovat novament a tots quatre plenaris.

Paraules clau:

Notícies relacionades