Back to top

El Teatre Fortuny es vesteix de gala per la preestrena de 'Teoria dels Cossos'

Es tracta d'una comèdia romàntica embolcallada en el nom i el llegat de Gabriel Ferrater que s'ha rodat parcialment a Reus i nominada als premis Gaudí.

El Teatre Fortuny ha posat la catifa vermella aquest dimarts per acollir la preestrena de Teoria dels Cossos. La pel·lícula és una comèdia romàntica que transcorre entre Reus i Sant Cugat del Vallès. El públic ha omplert la platea del teatre reusenc, amb força expectació per veure i conèixer els actors implicats, però també el paper de la ciutat.

S'han gravat escenes a l'institut, a la plaça del Castell i durant alguns dels moments més emblemàtics de la Festa Major de Sant Pere. Precisament per això, el director del film, Joan Ramon Armadàs, subratlla el repte de gravar elements com la Tronada, on no es pot tallar i tornar a començar. Sense ser ni protagonista ni tan sols personatge, Gabriel Ferrater es converteix en teló de fons de la pel·lícula.

Armadàs explica que "dels dos protagonistes, Miquel Sitjà i Ivana Miño, un és director de la biblioteca Gabriel Ferrater de Sant Cugat, i l'altra, professora de l'institut Gabriel Ferrater de Reus". Afegeix que "Gabriel Ferrater és com l'àngel de la guarda, que per sobre, els acaba de connectar". La producció també compta amb dos actors locals que, a més, són exalumnes de l'institut Gabriel Ferrater.

Mariel Doña recorda que l'oferta de participar en la pel·lícula els va arribar a partir de Laura Rodríguez, una professora que tenen en comú i que els va comunicar que el director s'hi havia interessat. Marc Hernández, per la seva banda, recorda que l'"experiència va ser molt maca, perquè vam gravar on havíem estudiat mig any enrere i vam veure professors que havíem tingut".

Per la preestrena de Teoria dels Cossos el Teatre Fortuny s'ha vestit de gala, una pel·lícula parcialment rodada a Reus i nominada a millor pel·lícula als premis Gaudí. La platea s'ha omplert de curiosos que volien veure el film abans que s'estreni el pròxim sis de desembre.

Paraules clau:

Notícies relacionades