12:40 - 26 març 2024
Gastromobil
Carxofes amb escamarlans | Recepta
Vols aprendre a cuinar aquestes carxofes amb escamarlans? Segueix aquesta recepta de la Gastromòbil de Canal Reus
Aquesta setmana a la Gastromòbil de Canal Reus aprenem a cuinar unes carxofes amb escamarlans amb el xef Arnau Bosch, del restaurant Can Bosch de Cambrils.
INGREDIENTS
- Carxofes
- Escamarlans de Cambrils
- Avellana semi fermentada
- Essència d'oli de carxofa
- Brou de pernil
- Praliné d'avellana
ELABORACIÓ
- Fem el brou de pernil només amb els ossos del pernil ben repelats. Els deixem bullir durant 48 hores i ho colem. Ho deixem reposar 24 hores més i retirem el greix.
- Envasem el greix del pernil al buit i el cuinem durant una nit al vapor. El que ens quedi ho barregem amb el brou de pernil.
- Pelem la carxofa i la cuinem envasada al buit. També la podem fer bullida o al vapor. Un cop cuita, la marquem a la paella amb un raig d'oli.
- Pelem els escamarlans, els salem i els marquem amb un raig d'oli.
- Emplatem amb l'emulsió del brou de pernil com a base. Hi posem les carxofes i els escamarlans al damunt. Afegim les avellanes fermentades, uns puntets del praliné d’avellana i finalment unes gotes d’essència d’oli de carxofa.