Back to top

Carxofes amb escamarlans | Recepta

Vols aprendre a cuinar aquestes carxofes amb escamarlans? Segueix aquesta recepta de la Gastromòbil de Canal Reus

Aquesta setmana a la Gastromòbil de Canal Reus aprenem a cuinar unes carxofes amb escamarlans amb el xef Arnau Bosch, del restaurant Can Bosch de Cambrils.

INGREDIENTS

  • Carxofes
  • Escamarlans de Cambrils
  • Avellana semi fermentada
  • Essència d'oli de carxofa
  • Brou de pernil
  • Praliné d'avellana

ELABORACIÓ

  1. Fem el brou de pernil només amb els ossos del pernil ben repelats. Els deixem bullir durant 48 hores i ho colem. Ho deixem reposar 24 hores més i retirem el greix. 
  2. Envasem el greix del pernil al buit i el cuinem durant una nit al vapor. El que ens quedi ho barregem amb el brou de pernil. 
  3. Pelem la carxofa i la cuinem envasada al buit. També la podem fer bullida o al vapor. Un cop cuita, la marquem a la paella amb un raig d'oli.
  4. Pelem els escamarlans, els salem i els marquem amb un raig d'oli. 
  5. Emplatem amb l'emulsió del brou de pernil com a base. Hi posem les carxofes i els escamarlans al damunt. Afegim les avellanes fermentades, uns puntets del praliné d’avellana i finalment unes gotes d’essència d’oli de carxofa. 

Paraules clau:

Notícies relacionades