11:15 - 28 febrer 2024
Gastromobil
Pad Thai | Recepta
Vols aprendre a cuinar un Pad Thai? Segueix aquesta recepta de la Gastromòbil de Canal Reus
Aquesta setmana a la Gastromòbil de Canal Reus aprenem a cuinar aquest Pad Thai, uns tallarins d'arròs saltats amb salsa de tamarinde i llagostins, amb el xef Marc Pagès, del restaurant Thai Salou.
INGREDIENTS
- 400 g de tallarins d'arròs secs (entre 1 mm i 3 mm)
- 16 llagostins
- 60 g cibulet xinès tallat a trossos d'uns 5 cm
- 240 g brots de soja
- 80 g oli de gira-sol
- 2 cullerades d'escalunya picada
- 1 cullerada d'all picat
- 4 ous de pagès
- 60 g tofu mig dur a dauets
- 30 g rave blanc en escabetx
- 80 g cacauets torrats sense sal i picats
- 1 llima
- Bitxo torrat o sec, picat
Per la salsa:
- 120 g sucre de palma
- 40 g aigua de tamarinde
- 80 g salsa de peix (vegetarians, canviar per salsa de soja clara)
- Aigua (si és necessari)
ELABORACIÓ
- Posem els tallarins a remullar en aigua freda 2 hores fins que estiguin “tous”, escorrem.
- Dissolem els ingredients de la salsa a foc suau uns 2 minuts, si queda massa salada i espessa li afegim una mica d'aigua, reservem.
- Escalfem el wok o paella a foc mitjà, hi posem una mica d'oli, coem els llagostins i reservem, sofregim les escalunyes i l'all fins que comencin a tenir color, afegim el tofu i el rave, remenem i ho posem a un cantó de la paella.
- A l'altra banda hi posem l'ou, el trenquem suaument mentre qualla. Han de quedar trossos grans, llavors hi afegim els tallarins. Pugem el foc al màxim i saltegem uns segons, afegim la salsa (entre 60 i 80 g per ració) i saltegem fins que els tallarins estiguin quasi cuits.
- Afegim els llagostins, part dels brots de soja, el cibulet xinès i ho coem uns segons més.
- Ho tastem de condiment, ha de tenir gust en ordre de dolç, àcid suau i salat (podem afegir més salsa o el gust que vulguem potenciar).
- Emplatem els tallarins i servim amb més brots de soja, els cacauets picats, un tall de llima i el bitxo.
- Per menjar, hi posem el suc de la llima i remenem tots els ingredients