11:34 - 30 desembre 2021
Gastromobil
Cigrons amb espardenyes
Les receptes de la Gastromòbil: cigrons amb espardenyes
Miquel Gómez és el cuiner del restaurant Miquel. La proposta són uns cigrons amb espardenyes.
Ingredients:
Pel sofregit:
- 1/2 ceba
- 1 tomàquet de pera
- 1 all
- Julivert
- Oli d'Oliva Verge Extra Mestral
Per la picada:
- Ametlla
- Pa fregit
- 1 all
- Nyores
- Avellana
Per la salsa:
- Una cullerada petita de farina
- Un raig de vi blanc o de conyac
- 200 g d'espardenyes
- 50 g de cigrons
- 200 cl de brou de peix
Elaboració:

- Marquem les espardenyes a la paella amb un bon raig d'oli calent i les salem però amb poca sal. Un cop estiguin ben daurades les retirem del foc i les reservem.
- Posem oli en una cassola per fer el sofregit i hi daurem mig all. L'apartem i hi afegim la ceba, quan estigui sofregida hi posem el tomàquet. Hi posem una mica d'oli del sofregit de les espardenyes i un polsim de farina per lligar tots els ingredients.
- Tirem un raig de vi blanc a la cassola i quan s'hagi evaporat tot l'alcohol, hi posem una mica de picada.
- Apugem el foc, hi afegim el brou i corregim de sal. Posem els cigrons a la cassola i quan comenci a bullir, les espardenyes. Deixem que bulli durant uns 5-8 minuts.
- Per acabar el plat afegim el julivert i ho servim.
El Restaurant

- Restaurant Miquel
- 977 36 03 57
- Avinguda de la Diputació, 3, 43850 Cambrils