Back to top

Temps d'Avellana enceta nova edició amb el teló de fons d'una temporada complicada

La programació compta amb una trentena d'activitats amb l'objectiu de reivindicar i fer difusió d'aquest producte

Des d'aquest cap de setmana i fins al deu de novembre, l'edició 2023 de Temps d'Avellana porta una àmplia varietat de propostes. Jornades, fires i visites amb tast es complementaran amb activitats més festives, com la segona Festa de l'Avellana del 21 d'octubre a l'estació enològica. La branca escolar d'aquest certamen s'amplia al Priorat i a l'Alt Camp. Juntament amb el Baix Camp, es faran activitats i tallers a nou centres educatius amb un públic d'uns 600 alumnes.

Tot plegat amb el teló de fons d'una temporada que, com diuen els agents implicats des de fa mesos, no serà bona. El coordinador de la comissió Agroalimentària de la Cambra de Comerç de Reus, Joaquim Brufau, admet que "el futur està compromès, el canvi climàtic ens el pot complicar, però amb l'ajuda de tots i la capacitat que tenen els agricultors d'aquí per superar dificultats, pot haver-hi futur".

La inauguració oficial s'ha fet aquest dimecres a la Llotja de Reus, un espai especialment simbòlic per la seva història relacionada amb productes com l'avellana. Durant els parlaments s'ha insistit en l'actiu que suposa que existeixi la Denominació d'Origen Avellana de Reus. També en els beneficis que s'han anat trobant en les avellanes, especialment els darrers anys, pel que fa a la salut, sobretot cardiovascular.

Hi ha hagut lloc per a la reivindicació, per boca de la presidenta de la DO Avellana de Reus i també pagesa, Ester Gomis. Aprofitant que compartia escenari amb diverses autoritats ha deixat clar que cal posar-se les piles a l'hora d'abordar la gestió de l'aigua al Camp de Tarragona. Especialment pel que fa a les inversions necessàries per millorar-ne l'aprofitament.

Paraules clau:

Notícies relacionades