Back to top

28 de juny, i molt a reivindicar

Aquest dilluns s'ha penjat al balcó de la Casa Rull la bandera de l'arc de Sant Martí.

53 anys després dels fets d'Stonewall, a la teoria, i per escrit, s'ha avançat en la lluita pels drets i llibertats del col·lectiu LGTBI, però a la pràctica els discursos d'odi i les agressions lgtbifòbiques, tant físiques com verbals, continuen a l'ordre del dia.

Aquest passat dilluns, amb motiu del Dia per l'Alliberament LGTB, es va penjar la bandera de l'arc de Sant Martí al balcó de la Casa Rull i, posteriorment, es va procedir a la lectura del manifest. En ell, es va reivindicar el dret a caminar pel carrer sense por i sense rebre insults ni patir cap mena d'agressions per qüestions com ara l'orientació sexual o la identitat de gènere.

"Hem avançat molt quant a les nostres reivindicacions i drets, però ens segueixen agredint", explica Marina Sendra, militant del col·lectiu H2O. Kilian Rehues, activista trans, detalla que les onades d'agressions recorden que "any rere any és important que hi siguem i sortim als carrers".

Un Orgull marcat per l'atemptat a Oslo i per la polèmica al voltant de 'Lightyear'

L'Orgull d'enguany s'emmarca dins uns dies en què s'ha produït un atemptat a un local d'ambient a Oslo, que va posar fi a la vida de dues persones, i en què és polèmica un petó entre dues dones a la pel·lícula d'animació Lightyear. A alguns cinemes s'ha arribat a advertir que es tracta d'un film que conté ideologia de gènere. Tot plegat és una mostra més que encara és necessari sortir als carrers.

Aquest 28 de juny, a les 20:00h, s'ha convocat una manifestació a la ciutat de Tarragona que arrencarà a la plaça dels Carros.

Paraules clau:

Notícies relacionades