Back to top

Adeu a les mascaretes en interiors

El Consell de Ministres aprovarà la retirada de les mascaretes als espais interiors el dimarts dia 19 d'abril

Les mascaretes deixaran de ser obligatòries el pròxim dimarts dia 19 d'abril, una vegada hagi passat Setmana Santa. El Consell de Ministres està previst que aprovi aquesta mesura a petició del Ministeri de Sanitat, assessorat pels experts. 

Així doncs, a partir del 19 d'abril, les mascaretes que seran només obligatòries a entorns sanitaris i sociosanitaris, com poden ser els hospitals o residències de gent gran, i també al transport públic.

Amb aquesta decisió, el govern espanyol haurà seguit el consell dels seus assessors, els quals recomanaven esperar uns dies per flexibilitzar l'ús de les mascaretes entre la població. Els experts també apuntaven al fet que no es retirin en tots els espais ni tampoc tota la ciutadania.

La decisió s'ha conegut en el marc del Consell Interterritorial, que reuneix govern espanyol i comunitats autònomes a Toledo, sense la presència en aquest cas del conseller Josep Maria Argimon, que és al ple del Parlament. Tot i que la retirada de la mascareta en interiors no estava dins l'ordre del dia, la qüestió ha estat damunt la taula.

De fet, aquest mateix dimecres el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha informat que ha enviat una carta al Ministeri de Sanitat demanant precisament aquesta mesura, prioritzant la retirada en els centres escolars.

Paraules clau:

Notícies relacionades