Back to top

Un any des que les escoles van tancar per la Covid-19

El 12 de març el Govern de la Generalitat va anunciar que, divendres 13 de març, tots els centres educatius havien de tancar les seves portes.

Aquest divendres 12 de març, fa un any que el Govern de la Generalitat va anunciar el tancament de les escoles, instituts i universitat de tot Catalunya. Un moment d'incertesa que començaria el 13 de març de 2020 i que, tot i la presumpció de durar 14 dies, es va allargar fins al setembre.

Professorat, alumnat i famílies van haver d'adaptar-se a una situació completament desconeguda per tal d'evitar la propagació del coronavirus. Va ser llavors quan va començar un llarg camí d'adaptació, aprenentatge i experiències noves, que, segons expliquen mestres de l'Escola reusenca Marià Fortuny, recorden amb positivitat.

Un any de l'estat d'alarma

El mateix 13 de març de 2020, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciava la decisió de decretar l'estat d'alarma durant 15 dies a tot Espanya per tal de poder prendre mesures excepcionals per combatre el coronavirus. Una mesura que seria prorrogable segons l'evolució de la crisi de la Covid-19 i que va comportar el confinament total de la població, així com el tancament de tots els establiments no essencials i l'implantació del teletreball.

Paraules clau:

Notícies relacionades