Back to top

Un any de les fortes riuades al territori

Avui es compleix un any dels intensos aiguats que es van viure la nit del 22 d'octubre del 2019 i que van fer grans destrosses especialment a Cambrils i l'Espluga de Francolí.

Al municipi cambrilenc, l'aigua no va deixar danys humans tot i que va propiciar el cediment d'una de les passarel•les peatonals properes al Parc del Pinaret. Paral•lelament, un tros de la paret del perímetre del Parc Samà de Cambrils va caure i va quedar al mig de la carretera. Els fets van passar a quarts d'onze de la nit. Un any després, la passarel•la encara segueix en mal estat.

 

Quatre desapareguts a l'Espluga

A banda de la riera d'Alforja al seu pas per Cambrils, l'aigua també va fer grans destrosses a l'Espluga del Francolí a la Conca de Barberà on van arribar a desaparèixer quatre persones. Aquesta comarca va ser un dels territoris més afectats per les tempestes. Més enllà dels vehicles arrossegats pel fang, l'aigua es va endur, literalment, un celler a la llera del riu.

Més de 200 litres per metre quadrat

Tot això durant unes hores on els registres de pluja es van elevar entre els 190 i els 220 litres per metre quadrat. Els Bombers van arribar a rebre més d'un centenar d'avisos i els Serveis d'Emergències van haver de rescatar diversos cotxes que es trobaven enmig de la carretera.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades