Back to top

Arrenca la precampanya electoral per a les municipals

Aquesta situació limita les possibilitats dels responsables polítics i dels partits de comunicar accions de govern, fer anuncis electorals o balanços de mandat

El Butlleti Oficial de l'Estat ha publicat avui el decret de convocatòria de les eleccions municipals. Això implica que des d'aquest dimarts, 4 d'abril i fins a l'11 de maig, s'estableix el període de precampanya electoral. Aquesta situació limita les possibilitats dels responsables polítics i dels partits de comunicar accions de govern, fer anuncis electorals o balanços de mandat.

Els partits polítics tenen ara fins al 14 d'abril per comunicar possibles coalicions. En el cas de Reus, a hores d'ara, no es contempla que cap formació signi un pacte amb cap altra abans de les eleccions. El dia 24 d'abril és el dia topall per presentar les candidatures a la Junta Electoral Central (JEC) que les publicarà dos dies després. Ara bé, fins al 2 de maig no quedaran proclamades. 

Votar de forma telemàtica

També ara s'inicien els tràmits per poder votar des de fora de Catalunya o també per a fer-ho per correu. Si es viu fora de Catalunya es pot demanar la documentació pertinent fins al 28 d'abril i es podrà votar des del 2 i fins al 24 de maig. En cas que es visqui a Catalunya, però es vulgui exercir el dret a vot a través del correu ordinari, es pot demanar tota la documentació pertinent abans del 18 d'abril i es podrà exercir el vot des del 8 de maig i fins al 24. 

Per conèixer si caldrà que acudim a una mesa electoral la jornada de les eleccions, caldrà esperar fins al 3 de maig

Campanya electoral i eleccions

La precampanya durarà fins a l'11 de maig i serà aquella matinada que s'iniciarà la campanya, amb la tradicional penjada de cartells. Des d'aleshores, dues setmanes de campanya, fins al 26 de maig. El dia 27 serà jornada de reflexió i el dia 28 jornada de votació. La constitució dels ajuntaments serà el dissabte 17 de juny i a partir del juliol es constituiran els consells comarcals.

Paraules clau:

Notícies relacionades