Back to top

Arriba la sisena onada de la COVID

Els experts alerten que només les persones que no estan vacunades requereixen ingrés hospitalari i insisteixen en la necessitat de vacunar-se.

Les dades de la COVID comencen a créixer a Catalunya i els metges ja asseguren que ens trobem davant la sisena onada del coronavirus. Després d'una cinquena onada amb molta presència de gent jove als hospitals, amb l'increment del nombre de vacunats, es preveu que aquesta onada no comporti un augment notable de la pressió hospitalària. Ara bé, sí que s'està comprovant que les persones que requereixen d'assistència hospitalària són els no vacunats. 

Segons la doctora Simona Iftimie, de l'equip de control d'infeccions de l'Hospital Sant Joan de Reus, "els ingressats són persones no vacunades i és important que la gent entengui que la vacuna prevé d'una malaltia molt perillosa i que pot exigir cures intensives així com també deixar seqüel·les importants". Iftimie demana a la població que es vacuni perquè està provat que és la millor manera d'evitar contagis. "La vacuna salva vides", rabla. 

Dades Reus 11/11

A dia d'avui, a Catalunya, l'índex de rebrot puja respecte ahir i també ho fa l'Rt. De fet, aquest darrer indicatiu s'enfila ja fins als 1,40. Els experts alerten d'aquest increment que, de moment, no es nota a Reus i al Baix Camp. De fet, a Reus continua baixant tant l'Rt com l'índex de rebrot i com a clar exemple Cambrils, on les dades ja es troben en verd. 

Paraules clau:

Notícies relacionades