Back to top

Augmenta la pressió perquè s'obri la residència d'Horts de Miró

Representants del sindicat USITAC i de l’Associació de la Gent Gran de Reus i el Baix Camp es reuneixen amb tots els partits de l’oposició a Reus per reclamar l’obertura de la residència Horts de Miró. En aquests moments, el centre ja compta amb 3 treballadors contractats tot i estar encara tancat.
Augmenta la pressió perquè s'obri la residència d'Horts de Miró

El calvari per obrir la residència Horts de Miró continua obert. Tot i que es va anunciar l’obertura d’aquest equipament el passat desembre, des del Departament de Treball, Afers Socials i Família han posposat l’obertura fins, com a mínim, el proper juny.

Davant d’aquesta situació, des del Sindicat USITAC i l’Associació de la gent gran de Reus i el Baix Camp s’han reunit amb tots els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Reus per desencallar l’obertura d’aquest equipament. A la reunió, tot i que no van assistir, també estaven convidats els grups que formen part del govern municipal. "No estem disposats a que això es vagi endarrerint amb el temps", assegura Alfred Maza, un dels representants d'USITAC. "A hores d'ara, hi ha vint-i-quatre avis i àvies que no poden accedir des de casa seva a una residència", denuncia.

Ara mateix, només resta pendent l’assignació de places que, en principi, s’adjudicaran quan hi hagi govern. La residència està acreditada i ha passat tots els controls previs, fins i tot, té a tres professionals contractats per la Fundació per a l’Atenció Social, ens que forma part de Sagessa i que gestionarà la residència. En concret, hi ha treballant dos administratius i la directora del centre.

Segons expliquen fonts municipals a Canal Reus TV, aquests treballadors estan realitzant protocols i preparant documentació diversa per quan es doni la llum verda a l’obertura de la residència. Cal tenir en compte que, un cop obert, el nou equipament crearà una vintena de llocs de treball.

Paraules clau:

Notícies relacionades