Back to top

Augmenten les dones ateses per violència masclista a Reus

L'Ajuntament de Reus ha atès enguany 429 dones per violència masclista. A Catalunya, aquesta xifra s'eleva fins a les 10.932 víctimes ateses.

'Ni hòsties, ni violència'. Aquest és el lema de la campanya que el Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya ha llençat per aquest 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones

Una campanya en què es mostren situacions quotidianes que, malauradament, continuen repetint-se en ple segle XXI. I malgrat que alguns pensin que només es tracta de casos puntuals, lamentablement, no és així. 

Segons les últimes dades facilitades pels Mossos d'Escuadra, des de principi d’any 7 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles. I d'aquestes 3 havien interposat una denúncia i 1 tenia vigent una mesura judicial de protecció.

De fet, fins a aquest 25 de novembre, un total d'11.407 dones han interposat una denúncia per violència masclista.

I a totes aquestes dades cal sumar-hi les dones que encara no ho han denunciat, les que pateixen violència en silenci per por a què diran i si la creuran i les que continuen pensant que el tracte de l'home que té al costat és normal.

Més de 400 dones ateses per violència masclista a Reus 

A Reus, i segons l'Oficina d'Atenció a la Víctima (OAV) i el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), des de l'1 de gener fins al 31 d'octubre, l'Ajuntament de Reus ha atès 429 dones per violència masclista a través de l’Oficina d’Atenció a la Víctima (OAV) i/o del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

Una xifra que ha augmentat un 64% respecte a l'any 2019. De fet, l'any 2020 i durant l’època de confinament de la població, ja es va notar l’increment de les dones ateses telefònicament.

Enguany, la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus ha posat en marxa una campanya de difusió d'aquests serveis municipals especialitzats d'atenció a les dones amb el lema "Fem pinya contra les violències masclistes!".

Paraules clau:

Notícies relacionades