Back to top

"El primer pas és assumir que s'és una víctima"

L'Oficina d'Atenció a la Víctima (OAV) i pel Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) són els dos serveis d'atenció a les víctimes de violència masclista que ofereix l'Ajuntament de Reus. I dins d'aquests serveis l'atenció psicològica és de les més importants.

A Catalunya, i segons les últimes dades facilitades pels Mossos d'Esquadra, 11.407 dones han denunciat haver patit violència masclista des de principi d’any.

Al Camp de Tarragona han estat 1.096. I a Reus, les dones que, finalment, s'atreveixen a interposar una denúncia (i diem atrevir-se, perquè, malauradament, continua sent un procés llarg i dolorós per a la víctima), tenen la possibilitat de passar per l'Oficina d'Atenció a la Víctima (OAV) i pel Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), els dos serveis d'atenció a les víctimes de violència masclista que ofereix l'Ajuntament.

Denunciar un cas de violència masclista continua sent un procès llarg i dolorós per a la víctima

I dins del SIAD les psicòlogues són una part molt important. Durant 25 anys, la Lourdes Camprubí ha format part d'aquest equip. Assegura que "és molt important per a una dona identificar-se com a víctima" per poder fer el pas i denunciar-ho.

Telèfon d'Atenció contra la Violència Masclista: 900 900 120

Paraules clau:

Notícies relacionades