Back to top

Bones sensacions després de l'estiu pel sector de la restauració

El sector assegura que el turisme de proximitat ha permès registrar bones xifres, sobretot els mesos d'agost i setembre, i expliquen també que algunes mesures de la pandèmia han arribat per quedar-se.

Després d'un estiu de 2020 gairebé inexistent en l'àmbit turístic, aquest 2021 el sector de la restauració ha començat a recuperar sensacions i complint, en gran manera, les expectatives creades durant la passada primavera. Els empresaris del sector fan un balanç positiu dins d'un context encara complicat per les pèrdues econòmiques acumulades en els darrers 18 mesos.

El turisme de proximitat ha estat clau, asseguren, sobretot a moltes zones d'interior com les muntanyes de Prades, el Priorat o la Ribera d'Ebre, que s'han erigit en les destinacions preferides davant la situació sanitària actual.

Amb la totalitat de les restriccions ja aixecades pel que fa a l'aforament i el màxim nombre de persones per taula, els empresaris respiren una mica més tranquils, sobretot per no haver de seguir "fent de policies" en els seus propis negocis. És el que ha explicat aquest dimecres a La Comarcal, Raffa Olivier, responsable de Restauració a l'Associació d'Empresaris de l'Hostaleria de Tarragona. 

Regular el tabac a les terrasses 

Explica, a més, que de la pandèmia han arribat coses per quedar-se, com la distància entre taules o el debat sobre si s'ha de permetre fumar o no a les terrasses dels establiments. De fet, en aquest sentit, apunta que tard o d'hora s'haurà de regular i potser reservar algunes zones de les terrasses per fumadors.

Tot i les bones sensacions, el sector continua amb una capacitat econòmica molt limitada, i demana que s'allarguin els ERTO's i les ajudes puntuals de les administracions locals com l'ampliació de terrasses per poder recuperar part de les pèrdues que encara arrosseguen.

Paraules clau:

Notícies relacionades