Back to top

Botarell espera rebre l'aigua del CAT l'estiu de 2024

Aquest estiu, Botarell ja s'ha vist obligat a dur a terme restriccions d'aigua, amb talls en el subministrament durant les nits i, fins i tot, amb la necessitat de portar camions cisterna al nucli principal del municipi.

Botarell ha estat un dels municipis més castigats aquest passat estiu pels problemes de subministrament d'aigua a causa de la sequera. El poble s'abasteix de pous propis que enguany han sigut incapaços de recuperar-se davant la manca de pluja general dels darrers mesos.

Una situació que des del municipi esperen solucionar definitivament abans de l'estiu de 2024 amb la connexió dels seus dipòsits amb l'aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona que arribaria des del municipi veí, Montbrió del Camp. Un projecte que està en fase de redacció i que ja compta amb una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua. Per aquesta solució, però encara cal superar un estiu i des del municipi veuen amb preocupació l'estiu de 2023 si no plou amb suficiència durant aquest hivern i la pròxima primavera.

Aquest estiu, Botarell ja s'ha vist obligat a dur a terme restriccions d'aigua, amb talls en el subministrament durant les nits i, fins i tot, amb la necessitat de portar camions cisterna al nucli principal del municipi. Uns talls en el subministrament que també han evidenciat les mancances en la mateixa xarxa municipal, que ha patit fuites importants amb la posada en marxa i l'aturada del subministrament, a causa de la pressió de l'aigua.

El problema s'incrementa a la urbanització Les Costes, que fa mesos que s'abasteix amb camions cisterna. De fet, aquesta urbanització es troba a 4 quilòmetres del nucli de Botarell i com a solució s'ha optat per connectar-la al dipòsit del municipi veí de les Borges del Camp, a només un quilòmetre. Tot i aquesta solució, les Borges del Camp també s'abasteix de pous propis, per la qual cosa el subministrament tampoc està garantit del tot.

De fet, els municipis de les Borges del Camp i Alforja esperen també poder connectar-se en un període curt de temps a l'aigua del CAT per garantir el subministrament d'ús de boca durant tot l'any. Tot plegat en un moment que els embassaments de Siurana i Riudecanyes es troben al 8 i al 15% de la seva capacitat respectivament.

Paraules clau:

Notícies relacionades