Back to top

Cambrils aprova definitivament les ordenances fiscals

L’equip de govern no ha comptat amb el suport de l’oposició, qui considera que les ordenances tenen ànim recaptatori i responen a la voluntat política de l’Ajuntament.
ple Cambrils

Les ordenances de Cambrils ja són una realitat. De la mateixa manera que ha passat en altres municipis del Baix Camp, aquest dimecres s’ha celebrat un ple extraordinari que ha servit per passar a votació aquest document que regeix la fiscalitat de l’any 2020 a les diferents localitats. 

Presentades de forma inicial al setembre, les ordenances cambrilenques només han comptat amb el suport per part del govern local, ja que tota l’oposició els hi ha donat l’esquena en bloc, després que les al·legacions presentades per les diferents formacions s’hagin vist desestimades.

Després d’un intens debat que s’ha allargat durant poc més d’una hora, tots els portaveus dels grups a l’oposició han lamentat que les al·legacions presentades s’hagin desestimat en la seva majoria. Les més polèmiques han estat relacionades amb els recàrrecs de l’Impost sobre Béns Immobles, que segons la regidora de Benestar Social Hèléne Arcelin permetran convidar als particulars amb diversos habitatges a apostar pel lloguer social. Malgrat l’explicació, des de les files populars David Chatelain ha carregat durament sobre aquesta qüestió, que considera que aquestes accions castiguen la propietat privada i tenen un ànim recaudatori.

No ha estat l’únic punt que ha aixecat polseguera en aquesta sessió extraordinària. De fet, l'altre punt calent de la sessió ha estat l’increment d’un 14% de l’impost de la brossa i la desestimació de les propostes fetes per part del PSC per reduir aquesta pujada, tot assumint la meitat d’aquest increment que se situa en més de 300.000 euros per part del consistori. En referència a les bonificacions per aquells qui reciclin correctament que han posat sobre la taula els socialistes, des del govern local s’ha alertat que aquesta fórmula pot incórrer en un frau i per aquest motiu també s’ha desestimat. Tot i això, no tanquen la porta a treballar per apostar per la conscienciació envers aquest àmbit. 

Totes les al·legacions, presentades únicament per PP i PSC, han estat descartades a excepció d’una que té relació amb els distintius de l’eliminació de la reemissió dels distintius dels vehicles residents per la zona blava del municipi, que s’ha estimat de forma parcial.

Un nou ple extraordinari a les 13h

Aquest no ha estat pas l’últim ple de l’any, donada la circumstància que a dos quarts d’una del migdia s’ha convocat una comissió informativa en la qual es tractarà una al·legació a la modificació de crèdit per la compra del celler de la Cooperativa per part de l’Ajuntament i que donarà peu a un nou ple extraordinari que tindrà lloc a la una del migdia d’aquest dimecres.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades