Back to top

Cambrils apuja els impostos per al 2024

Les noves ordenances preveuen augmentar l'IBI i l'Impost de vehicles, mentre que la resta es mantindran congelats.

L'Ajuntament de Cambrils apuja els impostos. Així ho ha anunciat el govern aquest dilluns, abans del ple extraordinari que s'ha de celebrar dimecres i que ha de donar llum verda a les ordenances del pròxim 2024. En concret, es modifica l'IBI, l'Impost sobre els Béns Immobles, apujant-lo un 9,5%; i també l'impost en vehicles de tracció mecànica, que augmentarà al voltant d'un 1%. 

El nou govern ha consensuat aquesta decisió després de veure que, tal com estava muntat el pressupost, tot marxava per despesa ordinària i no hi havia previstes inversions. Una decisió que, apunten, impossibilita que es puguin tirar endavant projectes a Cambrils. 

De fet, apunten que Cambrils continuarà, tot i aquesta pujada, per sota de la mitjana d'impostos d'altres ciutats de la seva mateixa mida, i també amb un augment inferior d'ordenances respecte d'altres ciutats del territori. El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Cambrils, Aleix Rom, apuntava a tall d'exemple que a Tarragona hi haurà un augment del 20% i a Salou un 10%. 

Malgrat l'augment d'aquests dos impostos en concret, la resta es mantindran congelats. El govern, en aquest sentit, remarca que és una pujada molt continguda, amb una pressió mínima de cara a la ciutadania. Amb aquests canvis, el consistori preveu ingressar més 1,6 milions d'euros a partir de l'any vinent. Uns diners que, remarquen, els cambrilencs notaran des del mateix 2024.

Paraules clau:

Notícies relacionades