Back to top

Carles Pellicer: "No tenim un problema a Reus. La COVID és un problema de país"

L'alcalde de la ciutat valora positivament les mesures que s'han pres per frenar la corba de contagi. Ara bé, assegura que, desde la responsabilitat, aquest no és un problema local. Aplaudeix els esforços del sector comercial i de la restauració durant els darrers dies.

"El risc de contagi s'està reduïnt, però no és suficient i cal continuar treballant". L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha valorat aquest divendres les dades del departament de Salut sobre l'índex de rebrot de la COVID-19 a Reus, després de conèixer els resultats del cribratge massius que es va fer la setmana passada. Segons l'alcalde, "Reus és un exemple de ciutat compromesa amb el país". 

De fet, l'alcalde ha volgut deixar clar que no hi ha un problema a Reus. "És un problema de país", ha reiterat en fins a quatre ocasions, fent referència a les crítiques de determinats agents econòmics i socials amb l'alarmisme generat a la ciutat, després de descobrir-se 23 casos positius asimptomàtics amb els cribratges als barris de la Sardana, la Pastoreta i Monestirs. 

"Més que posar mesures, cal complir-les"

"Hem de començar el curs escolar amb la màxima normalitat possible". L'índex del rebrot s'ha de controlar, diu l'alcalde, que recorda que "el curs marcarà un punt d'inflecció". Per tot plegat, assegura que cal aplanar la corba en les pròximes dues setmanes. 

L'alcalde assegura que les mesures que s'han pres són les que tocava, i que les dades del departament de Salut avalen que així ha estat. En aquest aspecte també ha volgut aplaudir l'esforç dels agents econòmics més afectats, com el comerç o la restauració. 

"Les mesures que s'han pres a Reus van bé. Les mesures són adequades i així ho confirmen les dades. El comerç i el sector de la restauració són un exemple. Continuen prestant el mateix servei de qualitat amb mesures de seguretat" 

De la seva banda, el regidor de Salut de l'Ajuntament de Reus, Òscar Subirats, també ha exposat la tasca que s'ha dut a terme en els darrers dies per controlar la corba de contagi a Reus. "I és important que ens marquem el 14 de setembre com una fita, i que intentem arribar-hi en les millors condicions possibles", perquè és quan es recupera bona part de l'activitat després de les vacances.

Subirats posa en valor les mesures de seguretat que cadascú ha de prendre de forma individual. L'alcalde també hi ha fet referència, explicitant que la responsabilitat col·lectiva comença en l'individu i la seva quotidianitat. 

Òscar Subirats

El concepte: asimptomàtic

Segons el regidor de Salut, Òscar Subirats, que es detectessin 23 persones positives durant els cribratges i que aquestes fossin asimptomàtiques, "ens tranquil·litza però també ens ha de preocupar". I és que les persones que no tenen símptomes i que, per tant, podrien no arribar a saber que són transmissors del virus, s'estalvien els problemes de salut però són persones que poden contagiar a ciutadans de risc i escampar, sense ser-ne conscients, la COVID-19. 

Subirats ha apel·lat a "la responsabilitat social per protegir-nos a nosaltres mateixos i, en el cas de ser nosaltres asimptomàtics, no transmetre el virus. Ningú se'n salva. Això no coneix de sexe, rendes o barris. És important que això ho tinguem tots en compte". 

L'Ajuntament ha anunciat aquest divendres que s'ampliaran les campanyes informatives i que vetllarà perquè es compleixin les mesures imposades específicament a la ciutat, i també les generals, arreu. 

Paraules clau:

Notícies relacionades