Back to top

Carles Prats deixa l'Ajuntament de Reus

El regidor d'Empresa i Ocupació plega del consistori només tres mesos després de prendre possessió de l'acta en aquest mandat. S'acomiadarà durant el ple de setembre que tindrà lloc, presumiblement, el 29 de setembre

Carles Prats deixa l'acta de regidor de l'Ajuntament de Reus i abandona la primera línia de la política municipal. Segons ha pogut saber Canal Reus, el regidor d'Esquerra Republicana ha decidit plegar per motius que explicarà pròximament en una roda de premsa. 

El 2019 entra al consistori

Prats és regidor del consistori reusenc des del passat 2019, quan es va convertir en el fitxatge econòmic dels republicans liderats per Noemí Llauradó. Procedent del món empresarial, Prats es va convertir en el regidor d'Empresa i Ocupació durant el mandat 2019-2023, càrrec que tornava a repetir al llarg d'aquest mandat. Al capdavant de la regidoria, va ser l'encarregat de gestionar la pandèmia en l'àmbit empresarial, així com de posar en marxa el pla d'ajudes municipal per pal·liar-ne els efectes. 

Els projectes de Prats

Carles Prats

Ara bé, el seu gran projecte durant el primer mandat a l'Ajuntament ha estat la iniciativa Reus Espais Vius, amb el qual volia impulsar els locals comercials buits ubicats a la zona sud del tomb de ravals i que ha acabat estenent-se per diversos punts del centre. Un projecte que vol revitalitzar comercialment espais de la ciutat que, per diverses qüestions, s'havien vist frenats en comparació amb altres. 

També va ser la cara visible de l'Ajuntament durant els primers compassos de la crisi del Mercat del Carrilet, quan el govern va anunciar-ne el tancament. Amb el nou govern liderat per la socialista Sandra Guaita s'ha acordat mantenir-lo en l'espai actual amb les reformes pertinents quan s'esclareixi el concurs d'idees que s'ha de plantejar. 

En l’àmbit dels mercats municipals, i com a president de Reus Mobilitat i Serveis, també ha recaigut sobre seu l’impuls per convertir el Mercat Central en un gastromercat. Després de dos anys d’insistència i dues convocatòries de fons europeus on el projecte va quedar descartat, l’Ajuntament l’executa amb recursos propis. Les obres, de fet, han començat aquest mes de setembre. 

El substitut

Carles Prats ocupava el número quatre a les llistes d'Esquerra aquest 2023. De fet, ocupava el mateix lloc que el 2019, després que Llauradó decidís repetir els sis regidors que havien aconseguit aleshores en els sis primers llocs de la llista. La seva marxa hauria d'implicar que tornés al plenari Òscar Subirats, número cinc a la llista i que va perdre la seva acta de regidor a l'Ajuntament amb la pèrdua d'un escó el passat mes de maig per part dels republicans. La següent a la llista dels republicans és Meritxell Barberà, en cas que Subirats no agafés l'acta. 

Paraules clau:

Notícies relacionades