Back to top

El Cicle de Cinema Infantil en Català de Reus, complet cada setmana

Els espectadors del CINC creixen un 9,5 % en l’edició de 2022. Aquest estiu han passat 1.028 persones per les 8 projeccions en català que s’han fet als Cines Axion de La Fira

El Cicle de Cinema Infantil en Català (CINC), que s’ha dut a terme a La Fira Centre Comercial, clou la seva edició de 2022 amb unes xifres immillorables: 1.028 espectadors i totes les entrades exhaurides, la majoria venudes abans del dia de la projecció gràcies a la compra en línia.

Del 7 de juliol i fins al 25 d’agost, cada dijous a les 18.30, s’han projectat 8 pel·lícules en català pel públic infantil a un preu reduït de 2 €, i s’han pogut veure aquests títols:

  • 7 de juliol - Dos col·legues i la gran bèstia
  • 14 de juliol - Trash
  • 21 de juliol - La Klara i el Nadal a la granja
  • 28 de juliol - Kikoriki: Déjà-Vu
  • 4 d'agost - ¡Canta 2!
  • 11 d'agost - Ainbo: La guerrera de l’Amazones
  • 18 d'agost - Buscant la màgica Doremi
  • 25 d'agost - Llunàtics

Es vol continuar amb el cicle i ampliar localitats

Tant Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, com Patricia Perugini, gerent de La Fira, estan molt satisfets amb aquests bons resultats i preveuen donar continuïtat al cicle. A més s’estudiarà ampliar el nombre de localitats disponibles, així com impulsar altres accions per facilitar al públic de Reus veure cinema en català.

La tornada a Reus del CINC va ser possible gràcies a les converses que des de 2019 van mantenir el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, la Regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i La Fira. Les bones xifres de l’any passat, amb un total de 931 espectadors, van animar els organitzadors a continuar amb aquesta aposta.

El Cicle de Cinema Infantil en Català

EL CINC és una iniciativa de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per fer créixer l’oferta i el consum de cinema infantil en català, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes.

Paraules clau:

Notícies relacionades