Back to top

El CNL de Reus segueix fomentant el català amb la segona edició del Xalem!

S’han programat un total d’onze activitats i tallers amb fins a 430 places pensades per alumnes de tots els nivells

El Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura ha organitzat una nova edició del Xalem!, un programa que vol facilitar als alumnes la pràctica i l’ús de la llengua fora de l’aula i, al mateix temps, oferir-los activitats atractives, diverses i de coneixement de l’entorn.

La programació del Xalem! 2023 compta amb onze activitats pensades per als alumnes de tots els nivells, en les quals també s’impliquen els voluntaris del Voluntariat per la Llengua. També hi ha propostes familiars, a les quals es podrà assistir amb infants. En total, hi haurà fins a 430 places.

Consulta tota la programació

Fomentar l’ús de la llengua, una prioritat

Les activitats del Xalem! 2023 s'han ideat per fer créixer els usos interpersonals de català entre la població. Amb aquest mateix objectiu el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) impulsa altres programes o activitats com el Voluntariat per la llengua, que forma parelles lingüístiques entre una persona que habitualment parla català i un aprenent de la llengua, o la Sensibilització lingüística a l’aula, que aquest trimestre es desenvoluparà al CNL de l’Àrea de Reus de manera experimental i que també té com a objectiu fer augmentar, fora de l’aula, l’ús oral del català de l’alumnat del CPNL.

Per això se’ls dotarà d’estratègies per mantenir el català en interaccions fora del grup i també d’estratègies per incrementar l’ús diari personal del català d’acord amb el seu nivell de competència en la llengua. I tot plegat va també de bracet de la campanya de la Queta Provem-ho en català. Molt per parlar, molt per viure!, promoguda pel Govern de la Generalitat, de la qual els dies 18 i 19 d’octubre hi haurà una acció molt visible a la ciutat de Reus.

Una aposta que vol seguir creixent

La primera edició del Xalem!, la tardor de l’any passat, va tenir una bona acollida entre l’alumnat, amb gairebé 200 participants. Pel que fa als objectius del programa, les dades recollides després de les activitats mostren que un 84 % dels participants afirmaven haver-hi parlat molt o bastant en català. A més, un 97 % asseguraven que després del Xalem! s’animarien a parlar més en català.

En aquesta segona edició, el CNL de Reus vol continuar fent créixer aquesta aposta

Paraules clau:

Notícies relacionades